Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ѓувеч со зеленчук

(0)
85Мин
Средно
Доволно е да се каже Ѓувеч со зеленчук и веднаш ќе почувствувате глад.

Состојки

-
10 дел
+

Ова јадење е оптимизирано за 10 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција Тука

300  гр
ориз
5  лажици
маслиново масло
0.33 
лук
600  мл
вода
140  гр
Кромид, суров
300  гр
моркови
150  гр
грашок
2  лажици
путер
1  лажичка
мајчина душичка
50  гр
Гауда
5  гр
MAGGI Мешан Зачин

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Нутритивни вредности на производот

Енергија
240.16 kcal
Јаглехидрати
29.39 g
Протеини
4.79 g
Масти
11.75 g
Информации по порција
Ајде да готвиме

Упатство

85 Минути
Чекор1
5 Мин
Во две лажици врело масло пропржете го оризот, додадете ситно сечкан лук и уште малку пропржете па прелијте со вода и додадете MAGGI магијата на вкусот според желба.
Чекор2
20 Мин
Варете на тивок оган околу 20 минути па оставете да отстои додека оризот да ја впие целата течност.
Чекор3
5 Мин
Месото испржете го во остатокот од маслото па додадете исечкан кромид и пржете уште малку, пред крајот на пржењето зачинете го јадењето.
Чекор4
15 Мин
Во друго тенџерче испржете го морковот на врело масло, со постојано мешање. Прелијте вода и варете поклопено 10-15 минути.
Чекор5
5 Мин
Додадете грашок и динстајте уште малку.
Чекор6
5 Мин
Огноотпорниот сад намачкајте го со путер па подготвените состојки наредете ги во слоеви. Потоа посипете ги со изренданиот кашкавал.
Чекор7
30 Мин
Ставете во претходно загреана рерна на средна температура ( 200 степени ) и печете околу 30 минути.
Ѓувеч со зеленчук

Чекор1 7

Чекор1
: ориз, вода, Кромид, суров, мајчина душичка

Во две лажици врело масло пропржете го оризот, додадете ситно сечкан лук и уште малку пропржете па прелијте со вода и додадете MAGGI магијата на вкусот според желба.

Ѓувеч со зеленчук

Чекор2 7

Чекор2
: ориз

Варете на тивок оган околу 20 минути па оставете да отстои додека оризот да ја впие целата течност.

Ѓувеч со зеленчук

Чекор3 7

Чекор3
: Кромид, суров

Месото испржете го во остатокот од маслото па додадете исечкан кромид и пржете уште малку, пред крајот на пржењето зачинете го јадењето.

Ѓувеч со зеленчук

Чекор4 7

Чекор4
: маслиново масло, вода, моркови

Во друго тенџерче испржете го морковот на врело масло, со постојано мешање. Прелијте вода и варете поклопено 10-15 минути.

Ѓувеч со зеленчук

Чекор5 7

Чекор5
: грашок

Додадете грашок и динстајте уште малку.

Ѓувеч со зеленчук

Чекор6 7

Чекор6
: путер, Гауда

Огноотпорниот сад намачкајте го со путер па подготвените состојки наредете ги во слоеви. Потоа посипете ги со изренданиот кашкавал.

Ѓувеч со зеленчук

Чекор7 7

Чекор7

Ставете во претходно загреана рерна на средна температура ( 200 степени ) и печете околу 30 минути.

Рецептот како PDF
Преземете
Сподели со пријатели

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
4
Дали би го препорачале овој производ на пријател?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
Image CAPTCHA
Внесете ги од сликата
Пополнете го полето за captcha