Изненадете ги вашите најдраги со вкусен
неделен ручек, подгответе им свинско каре
со зеленчук во рерна.
Состојки
4
делови
Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Измијте го свинското каре па засечете до
коската и зачинете со MAGGI магијата на
вкусот, сечкан лук и бибер. Ставете во
огноотпорен сад, додадете 300 мл. вода и
прелијте го месото со масло. Ставете да се
пече еден час во рерна загреана на 200
степени.
Чекор2
10 Мин
Додека месото се пече подгответе го
зеленчукот. Компирите и морковите излупете
ги и исечете ги на крупни парчиња. Во една
чинија ставете го компирот и морковот,
додадете ги грашакот и пченката, па во
чинијата ставете 200 мл. вода
Чекор3
30 Мин
Отворете ја рерната, свртете го свинското
каре, па додадете го зеленчукот. Зеленчукот
од чинијата истурете го околу месото.
Затворете ја рерната и продолжете со печење
во следните 30 минути.
Чекор4
30 Мин
По 30 минути повторно превртете го месото и додадете ги шампињоните и прелијте со
MAGGI wurze само преку месото па печете
уште 30 минути. Вкусот на добро печено месо и зеленчук ќе ве воодушеви!
Чекор1
4
:
бибер, каре
Измијте го свинското каре па засечете до
коската и зачинете со MAGGI магијата на
вкусот, сечкан лук и бибер. Ставете во
огноотпорен сад, додадете 300 мл. вода и
прелијте го месото со масло. Ставете да се
пече еден час во рерна загреана на 200
степени.
Чекор2
4
:
моркови, грашок, компир, пченка
Додека месото се пече подгответе го
зеленчукот. Компирите и морковите излупете
ги и исечете ги на крупни парчиња. Во една
чинија ставете го компирот и морковот,
додадете ги грашакот и пченката, па во
чинијата ставете 200 мл. вода
Чекор3
4
:
компир, каре, моркови, грашок, пченка
Отворете ја рерната, свртете го свинското
каре, па додадете го зеленчукот. Зеленчукот
од чинијата истурете го околу месото.
Затворете ја рерната и продолжете со печење
во следните 30 минути.
Чекор4
4
:
лук, млади комидчиња, шампињони, MAGGI Wurze
По 30 минути повторно превртете го месото и додадете ги шампињоните и прелијте со
MAGGI wurze само преку месото па печете
уште 30 минути. Вкусот на добро печено месо и зеленчук ќе ве воодушеви!
Рецептот како PDF
Сподели со пријатели
Активирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење