Зеленчукот е секогаш добар избор за време
на тешките летни денови. Денес ви претставуваме рецепт за потпечен карфиол со MAGGI идеја за пилешко со 4 видови
сирење!
Состојки
6
дел
Ова јадење е оптимизирано за 6 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Измијте ги брокулите, а потоа одвојоте ги цветовите и ставете ги во зовриена вода да се варат 3 минути. Сварените брокули изрендајте ги со малку вода и направете поретко пире.
Подготовка на карфиолол
3 Мин
Измијте го карфиолот и одвојте ги цветовите, па ставете ги во зовирена вода да се варат 3 минути, апотоа исцедете ги.
Смесата 4 сирења
3 Мин
Содржината од кесичката MAGGI идеја за пилешко со 4 видови сирењерастворете ја во павлака за готвење и млеко, Потоа во смесата додадете јајца, пире од брокули и ситно исечкан магдонос.Измешајте и зачинете со бибер, сол и MAGGI магијата на вкусот.
Рерна
20 Мин
Во подмачкана тава за печење ставетего сварениот карфиол и прелијте го сосмесата. Печете во претходно загреана рерна на 180°C 20 минути.
Подготовка на брокулите и карфиолот
4
:
брокули, карфиол
Измијте ги брокулите, а потоа одвојоте ги цветовите и ставете ги во зовриена вода да се варат 3 минути. Сварените брокули изрендајте ги со малку вода и направете поретко пире.
Подготовка на карфиолол
4
:
карфиол
Измијте го карфиолот и одвојте ги цветовите, па ставете ги во зовирена вода да се варат 3 минути, апотоа исцедете ги.
Смесата 4 сирења
4
:
бибер, MAGGI магијата на вкусот, магдонос, MAGGI Идеја за пилешко со 4 видови сирење
Содржината од кесичката MAGGI идеја за пилешко со 4 видови сирењерастворете ја во павлака за готвење и млеко, Потоа во смесата додадете јајца, пире од брокули и ситно исечкан магдонос.Измешајте и зачинете со бибер, сол и MAGGI магијата на вкусот.
Рерна
4
Во подмачкана тава за печење ставетего сварениот карфиол и прелијте го сосмесата. Печете во претходно загреана рерна на 180°C 20 минути.
Рецептот како PDF
Сподели со пријатели
Активирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење