Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Полнет модар патлиџан

(2)
47Мин
Лесно
Поради своите високи нутритивни вредности, модриот патлиџан е одличен додаток за вашата трпеза! Послужете полнет модар патлиџан за ручек или вечера и уживајте во хармонијата на вкусови со своите најмили.

Состојки

-
4 четири порции
+

Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција Тука

1 
модар патлиџан
140  гр
Кромид, суров
1 
лук
50  гр
пармезан
400  гр
доматно пире
150  гр
несолена моцарела
10  мл
маслиново масло
4  гр
сол
2  гр
бибер

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Нутритивни вредности на производот

Енергија
266.47 kcal
Јаглехидрати
21.17 g
Протеини
18.77 g
Масти
13.13 g
Информации по порција
Ајде да готвиме

Упатство

47 Минути
Модар патлиџан и лук
2 Мин
Исцедете го и исчистете го модриот патлиџан и исечкајте лук.
Печење на модриот патлиџан
20 Мин
Премачкајте го модриот патлиџан со маслиново масло и печете го 20 минути во рерна загреана на 150 степени.
Динстање и пире
5 Мин
На маслиново масло издинстајте ја внатрешноста на модриот патлиџан и лукот, па додадете пире од домати и малку сол.
Полнење на модриот патлиџан
5 Мин
Со добиената смеса наполнете ги модрите патлиџани кои сте ги испекле во рерна, додадете моцарела и пармезан.
Дополнително печење на модриот патлиџан
15 Мин
Повторно потпечете го модриот патлиџан во рерна на 200 степени во следните 15 минути.
Полнет модар патлиџан

Модар патлиџан и лук 5

Модар патлиџан и лук Модар патлиџан и лук
: модар патлиџан, Кромид, суров

Исцедете го и исчистете го модриот патлиџан и исечкајте лук.

Полнет модар патлиџан

Печење на модриот патлиџан 5

Печење на модриот патлиџан
: модар патлиџан

Премачкајте го модриот патлиџан со маслиново масло и печете го 20 минути во рерна загреана на 150 степени.

Полнет модар патлиџан

Динстање и пире 5

Динстање и пире
: маслиново масло, сол

На маслиново масло издинстајте ја внатрешноста на модриот патлиџан и лукот, па додадете пире од домати и малку сол.

Полнет модар патлиџан

Полнење на модриот патлиџан 5

Полнење на модриот патлиџан
: модар патлиџан, пармезан, несолена моцарела

Со добиената смеса наполнете ги модрите патлиџани кои сте ги испекле во рерна, додадете моцарела и пармезан.

Полнет модар патлиџан

Дополнително печење на модриот патлиџан 5

Дополнително печење на модриот патлиџан
: модар патлиџан, бибер

Повторно потпечете го модриот патлиџан во рерна на 200 степени во следните 15 минути.

Рецептот како PDF
Преземете
Сподели со пријатели

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Вкупна оцена

3.0 од 5
3
2 рецензија
Напишете ваше мислење
Select a row to filter reviews by rating
22
11
00
00
00
11
Average: 5 (1 vote)

Анонимен (Не е потврдена) Tue, 10/20/2020 - 16:33 CEST
Дали оваа рецензија беше корисна?
Average: 1 (1 vote)

Анонимен (Не е потврдена) Tue, 07/21/2020 - 23:48 CEST
Дали оваа рецензија беше корисна?

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
4
Дали би го препорачале овој производ на пријател?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
Image CAPTCHA
Внесете ги од сликата
Пополнете го полето за captcha