Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

MAGGI пилешко на скара

(0)
50Мин
Средно
Искористете го убавото време, однесете ги своите најмили во природа, запалете скара и уживајте во MAGGI пилешко на скара!

Состојки

-
4 делови
+

Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција Тука

800  гр
пилешко
5  мл
маслиново масло
1 
лимон
2  лажички
сенф
0.25 
лук
50  гр
рукола
10  гр
бибер

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Нутритивни вредности на производот

Енергија
453.2 kcal
Протеини
37.9 g
Јаглехидрати
2.99 g
Масти
31.61 g
Информации по порција
Ајде да готвиме

Упатство

50 Минути
Подготовка на месото
35 Мин
Ичукајте го месото со чекан и ставете го во посебен сад. Прелијте го со сок од лимон и MAGGI магијата на вкусот, додадете лажичка сенф, па оставете околу 30 минути да се маринира.
Печење на месот
10 Мин
Печете го месото на загреана скара или грил тава 5-10 минути, па посолете и побиберете според вкус.
Дресинг за салата
5 Мин
Во посебен сад измешајте маслиново масло, сенф, ситно исечкан лук и остатокот од сокот од лимон, а можете и дополнително да посолите и побиберите по вкус. Мешајте додека смесата да се изедначи. Исечкајте шери домари и рукола, декорирајте го готовото месо, па полека прелијте го со дресингот.
MAGGI пилешко на скара

Подготовка на месото 3

: пилешко, сенф, MAGGI Мешан Зачин, лимон

Ичукајте го месото со чекан и ставете го во посебен сад. Прелијте го со сок од лимон и MAGGI магијата на вкусот, додадете лажичка сенф, па оставете околу 30 минути да се маринира.

MAGGI пилешко на скара

Печење на месот 3

Печење на месот
: пилешко, бибер

Печете го месото на загреана скара или грил тава 5-10 минути, па посолете и побиберете според вкус.

MAGGI пилешко на скара

Дресинг за салата 3

Дресинг за салата Дресинг за салата
: лимон, лук, маслиново масло, бибер

Во посебен сад измешајте маслиново масло, сенф, ситно исечкан лук и остатокот од сокот од лимон, а можете и дополнително да посолите и побиберите по вкус. Мешајте додека смесата да се изедначи. Исечкајте шери домари и рукола, декорирајте го готовото месо, па полека прелијте го со дресингот.

Рецептот како PDF
Преземете
Сподели со пријатели

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
4
Дали би го препорачале овој производ на пријател?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
Image CAPTCHA
Внесете ги од сликата
Пополнете го полето за captcha