Не морате да одите во скапи ресторани за да приредите гала вечера за себе и своите пријатели. Следете го овој едноставен рецепт и засенете сѐ со неколку кулинарски трикови за кои ќе ви помогне MAGGI Wurze.
Состојки
4
порции
Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Во посебен сад измешајте сенф, MAGGI Wurze и маслоново масло. Истолчете лук и измешајте сѐ заедно додека масата да се изедначи. Претходно исечените парчиња лосос натопете ги добро во маринадата и оставете ги да отстојат најмалку 10 минути.
Чекор2
5 Мин
Загрејте грил тава на средна температура и ставете малку масло, само колку да не се лепи лососот. Печете ги парчињата риба од секоја страна 4-5 минути и внимателно вртете. Препорачуваме да започнете со печење на страната на која се наоѓа кожата.
Чекор3
5 Мин
Кога лососот ќе порумени, ставете го на голема чинија и прелијте го со остатокот од маринадата. Оставете да отстои уште неколку минути и на крајот зачинете го со тартар сосот. Извадете ја кожата и послужете го топол, со прилог рукола, лимон или варена блитва.
Чекор1
3
:
сенф, маслиново масло, MAGGI Wurze
Во посебен сад измешајте сенф, MAGGI Wurze и маслоново масло. Истолчете лук и измешајте сѐ заедно додека масата да се изедначи. Претходно исечените парчиња лосос натопете ги добро во маринадата и оставете ги да отстојат најмалку 10 минути.
Чекор2
3
:
лосос
Загрејте грил тава на средна температура и ставете малку масло, само колку да не се лепи лососот. Печете ги парчињата риба од секоја страна 4-5 минути и внимателно вртете. Препорачуваме да започнете со печење на страната на која се наоѓа кожата.
Чекор3
3
Кога лососот ќе порумени, ставете го на голема чинија и прелијте го со остатокот од маринадата. Оставете да отстои уште неколку минути и на крајот зачинете го со тартар сосот. Извадете ја кожата и послужете го топол, со прилог рукола, лимон или варена блитва.
Рецептот како PDF
Сподели со пријатели
Активирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење