Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

MAGGI мешавина од зачини за подготовка на месо во крем сос 20х42g

(0)
Product Adimo
.

Информации за производот

Mешавина во прав со зачини за подготовка на свинско месо во крем сос

.

Состојки во производот

павлакa во прав 21%, палмино масло, пченично брашно, пченкарен скроб, сол 8,7%, гликозен сируп, екстракт од квасец, зачини 3,5% (кромид во прав, лук во прав, куркума, семки ким), лактоза, шеќер, сурутка во прав, ароми (содржи глутен од пченица и соја ), домат во прав, млечни протеини, боја: карамелпавлакa во прав 21%, палмино масло, пченично брашно, пченкарен скроб, сол 8,7%, гликозен сируп, екстракт од квасец, зачини 3,5% (кромид во прав, лук во прав, куркума, семки ким), лактоза, шеќер, сурутка во прав, ароми (содржи глутен од пченица и соја ), домат во прав, млечни протеини, боја: карамел обичен, киселина: лимонска киселина. обичен, киселина: лимонска киселина.

Повеќе информации

.

Нутритивна вредност на производот

на 100g
Пакување (g) 42 g
Енергија (kJ) 1959 kJ
Енергија (kcal) 470 kcal
Масти (g) 28 g
- од кои заситени масти (g) 16.2 g
Јаглехидрати (g) 42 g
- од кои шеќери (g) 15.1 g
Влакна (g) 1.8 g
Протеини (g) 11.3 g
Сол (g) 9.7 g
Приготвување
.

Алергени во производот

Млеко
да
Содржи
Соја
да
Содржи
Глутен
да
Содржи
Целер
да
Може да содржи
Јајца
да
Може да содржи

Да - според рецептот има адитиви
Не - според рецептот нема адитиви
N / A - не е специфицирано

.

Карактеристики и предности

• Супер вкусно
• Загарантирани резултати
• Едноставенa листа на состојки
• Погодно решение
• Разновидност во дневното мени
.

Приготвување

Состојки: 500г шницли, 600г компир, 20 минути

Упатство за подготовка на месо (јунешко/телешко/свинско или пилешко):

1. Во подлабока тава пржете ја претходно исчуканите кремендалата врз една лажица сончогледово масло (10г), на висока температура додека не се појави црвена боја од двете страни (околу 10 минути*).

2. Отстранете ја тавата од оган и ставете ја кременадлата во чинија. Во тавата ставете 300мл ладна вода и растворете ја кесичката со мешање и загрејте додека не зоврие.

3. Вратете ја кременадлата во тавата и гответе на тивко додека не омекне (околу 5 минути*).

4. Послужете со сварен компир.

*Времето потребно за подготовка да се прилагоди на избраниот тип на месо
 

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
4
Дали би го препорачале овој производ на пријател?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
Image CAPTCHA
Внесете ги од сликата
Пополнете го полето за captcha